4 redenen waarom je een Volvo moet rijden en geen Audi

1. Veiligheid

Volvo staat bekend als het veiligste auto merk ter wereld. Volvo is opgericht in 1927 door Gabrielsson en Larson, zij vonden dat de toenmalige auto’s niet veilig genoeg waren voor de Zweedse wegen. Al ruim 90 jaar is Volvo bezig met het ontwikkelen van de beste veiligheidssystemen. Zo zitten er tegenwoordig veel verschillende veiligheidssnufjes in zoals:

  • Collision Avoidance
  • Lane Keeping Aid
  • Run-off road mitigation
  • Cross traffic alert with auto brake
  • Blind Spot Information System
  • Surround view camera


Aanrijding
Verder heeft Volvo met het design van de auto rekening gehouden met een aantal zaken die de kern vormen bij een crash. Ze hebben de kreukelzone zo gemaakt dat de kracht zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd. Verder hebben de stoelen een antiwhiplash-functie en zijn ze gebouwd om flinke klappen op te vangen. 

Op de weg
Tegenwoordig zijn alle Volvo’s begrensd op 180 km/u en zijn ze bezig met een Geofencing functie, zodat de auto in bepaalde gebieden zoals scholen of ziekenhuizen begrensd is. Verder zitten er camera’s verwerkt in het design van de auto. Die camera’s houden in de gaten of je op let, als je dat niet doet kan de auto ingrijpen.

2. Betrouwbaarheid van een Volvo

Volvo staat zijn hele leven al bekend als de auto die wel doorkachelt. Uit onderzoek is gebleken dat dit echt waar is. Hieronder zie je een overzicht van het gemiddelde aantal kilometers per model. Zoals je ziet staat Volvo dik bovenaan.

1e plek Volvo – 404.244 kilometer

7e plek Audi – 332.958 kilometer

3. Duurzaamheid van een Volvo

Volvo: “Op naar een klimaatneutrale toekomst”

Volvo wil in 2040 compleet klimaatneutraal zijn. Een belangrijke tussenstap is dat ze in 2025 de totale ecologische voetafdruk verlaagd hebben met 40%. Volvo is een van de weinige merken die een stapje verder gaat. Zo wil Volvo niet alleen de uitstoot minder maken, maar gaan ze de auto ook maken van duurzame materialen zoals synthetisch leer (Nordico). Zo is Volvo voor hun elektrische lijn al helemaal van het leer afgestapt. Terwijl veel andere merken zoals Audi, BMW en Volkswagen nog steeds gebruik maken van leer. Volvo kiest hiervoor omdat ze willen afstappen van een industrie waarbij dieren gebruikt worden voor het maken van producten. Het proces van het maken van leer stoot ook veel CO2 uit.

4. Prijs van een Volvo

De prijs is zeker ook iets wat Volvo onderscheidt van de rest van de merken. Bij Volvo ligt de focus op rij-ervaring en veiligheid, bij andere merken zoals Audi en BMW ligt dat bij prestatie en looks. 

(goedkoop) Onderhoud
Als je op zoek bent naar een goedkopere auto om te onderhouden en je kiest tussen Volvo en Audi, dan is het antwoord Volvo. Bovendien hebben Volvo’s minder problemen in vergelijking met Audi, wat betekent dat u minder vaak naar de monteur of autoreparatiewerkplaats zult gaan.

Behalve het feit dat Audi’s sneller stuk gaan dan Volvo’s, zijn hun onderdelen vrij duur in vergelijking met Volvo’s onderdelen. Als je geld wilt besparen, is het verstandiger om een Volvo aan te schaffen, omdat die goedkoper is in onderhoud en reparatie.

Conclusie

Als je Volvo vergelijkt me veel andere merken kom je er achter dat Volvo echt een goede koop is. Hij rijdt prettig, is erg veilig en er zitten genoeg opties op. Ook is hij in onderhoud goed betaalbaar. Als je een Volvo koopt kun je nog veel veilige kilometers afleggen.

Ben jij benieuwd of Volvo bij jou past? Kom bij ons langs of bekijk ons aanbod