Passie voor meer dan Volvo

Behandel een klant zoals je zelf behandeld wilt worden als klant. Vanuit deze gedachte doen wij ons werk. Waar schaalvergroting dit vaak lastig maakt, doen wij moeite om de persoon die voor ons staat te horen, te begrijpen en naar verwachting advies te geven en ons werk te doen. Wij zijn een autobedrijf met ‘slechts’ 15 medewerkers. Groot genoeg om alle kennis en ervaring in huis te hebben, klein genoeg om persoonlijk te blijven.

Kom eens langs om kennis te maken. Een fluitje van een cent dankzij onze centrale ligging tussen de IJ-tunnel en de afslag S116 in Amsterdam Noord. Of je nu vanaf het Rijksmuseum of vanuit Monnickendam komt, binnen 10 minuten sta je bij ons voor de deur. 

Meer weten? Duik in de historie van Van Vloten [LINK]

Al bijna 90 jaar een begrip

We zijn al meer bijna 90 jaar gevestigd in Amsterdam-noord, waarvan al 60 jaar aan de Meeuwenlaan. Persoonlijk, professioneel en recht door zee, en met een Amsterdams accent dus. Waar anderen dit roepen, maken wij het waar!

Opening door Kees van Vloten in 1952

Waar het allemaal begon

Waar vind je ze nog? Familiebedrijven die wayback gaan? Autobedrijf Van Vloten is al bijna 90 jaar een begrip in Amsterdam Noord en omstreken. Met Remco van Vloten aan het roer, is hij de vierde generatie in het bedrijf.  

Het is 1928. De Olympische Zomerspelen worden in Amsterdam georganiseerd en de broers van Vloten ontdekken een gat in de markt: vervoer. Ze starten een taxidienst en karren met de bezoekers van de OS de hele stad door.  

Lassers bij NDSM

Op dat moment werken ze nog als lasser op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Het taxivervoer blijkt een succes. Ze stallen de taxi’s in een loods aan de Nieuwendammerdijk en doen daar zelf ook het onderhoud aan de auto’s. Hun vader, een echte pater familias, steunt de broers als mentor en als financier en zorgt dat er geen ruzie in de tent komt.

Paard en auto

De Tweede Wereldoorlog dwarsboomt de verdere ontwikkeling van het taxi- en onderhoudsbedrijf. De Duitse bezetters confisqueren alles waar ze hun handen op kunnen leggen, ook de auto’s van Van Vloten. Alles wordt in beslag genomen, op een bolide na. De broers verstoppen de auto bij een boer, halen de motor eruit om het als voertuig zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Voor de Duitsers althans. Zelf spannen ze een paard voor de carrosserie en zetten zo – op wat kleinere schaal – hun taxiservice voort. 

De taxiservice tijdens de oorlog

Nieuw pand aan de Meeuwenlaan

Begin jaren 50 verhuist Van Vloten naar een pand aan de Meeuwenlaan, ook in Amsterdam Noord. Een prachtig centraal gelegen plek waar je tegenwoordig dankzij de vlakbij gelegen A10 en metroverbinding vanaf het Rijksmuseum EN vanuit Monnickendam in tien minuten kunt zijn. 

Met z’n drieen ontwikkelen ze verschillende aspecten van het autobedrijf: transport, autoverhuur, rijschool, benzinepomp en werkplaats. Ze krijgen eind jaren 50 het sub-dealerschap van Opel dat door overname overgaat in een DAF dealerschap. 

Volvo-dealer 

Eind jaren 60 neemt Kees van Vloten – de vader van de huidige eigenaar Remco – het stokje over. Onder zijn leiding verwerven ze het Volvo-dealerschap en brengt hij met zijn technische achtergrond en ondernemersvisie focus en structuur aan. Het resultaat: een bloeiende en groeiende business. Vanwege de oliecrisis begin jaren 70 besluit Kees van Vloten om naast Volvo ook het in opkomst zijnde merk Mazda te gaan voeren. Later worden de twee merken weer van elkaar losgekoppeld en aparte autobedrijven.  

Rechtsgestuurde auto’s

Remco van Vloten zet na zijn bedrijfskundige opleiding het naastgelegen tankstation op en groeit daarna door in het garagebedrijf. Daar ontdekt hij een nieuwe afzetmarkt, die van  rechtsgestuurde auto’s. Het belastingvoordeel op Nederlandse wagens is voor de Britten namelijk zo groot, dat ze ongezien, telefonisch en met alleen een magere fax ter bevestiging, de auto’s kopen. Zeker 100 auto’s worden in een korte periode verscheept naar Engeland. 

Volvo Service Center

In 2005 trekt Van Vloten senior zich terug en neemt Remco het bedrijf officieel over. Succesvolle jaren volgen, alleen past de persoonlijke kleinschaligheid van autobedrijf Van Vloten niet bij de schaalvergroting die Volvo voor ogen heeft. Van Vloten blijft officieel Volvo-partner maar nu in de ‘Volvo Service Center’ formule. Hierin hebben de nieuwe modellen plaatsgemaakt voor de allerbeste occasions en ligt de focus op het leveren van het beste onderhoud- en reparatiewerk.

Familiebedrijf

Rode draad in al die jaren is het familiaire karakter van het bedrijf. Van Vloten is altijd een bedrijf geweest waar persoonlijk contact voorop staat en waar “Doe de groeten thuis!” de klanten regelmatig wordt nageroepen. 

Kees van Vloten bezoekt nog bijna dagelijks de werkplaats voor een koffie, een update en indien gevraagd advies. Remco is er blij mee: “Het aanstekelijke enthousiasme en charisma van mijn vader is niet alleen persoonlijk heel prettig maar ook nog eens goed voor de zaak.” Of het een familiebedrijf blijft, kan Remco niet voorspellen. “Net als mijn vader altijd tegen mij zei: je bent welkom in het bedrijf, maar ik verwacht het niet van je. En dat vind ik wel een prettige benadering.” 

van Vloten is erkend duurzaam

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid.

Kom eens langs bij van Vloten

Of je nu op zoekt bent naar jouw nieuwe gebruikte Volvo, of een betrouwbare partner zoekt voor het onderhoud aan je auto. Je bent aan het juiste adres bij van Vloten.

Naar de werkplaats

We zorgen met liefde voor jouw Volvo

Vind jouw Volvo

Zoek in onze zo goed als nieuwe occasions