Waarom Volvo zo veilig is?

De veiligste auto’s ter wereld

Volvo staat bekend als een van de veiligste auto’s op de markt. Die status hebben ze zeker verdient omdat ze constant bezig zijn met het innoveren op het gebied van veiligheid.

Leren van je fouten

Een van de grootste troeven die Volvo achter de hand heeft is het Volvo Cars Accident Research Team. Dit team bestaat al ruim 50 jaar, in dit team werken deskundigen die bekend staan als de detectives van het bedrijf. Ze zijn constant bezig met het testen en innoveren van de Volvo systemen. Door goed te kijken wat er tijdens een crash gebeurd kunnen de specialisten de zwakke punten identificeren en daarop een oplossing vinden. Daardoor maakt Volvo steeds veiligere auto’s.

Verwerking van gegevens

Het Volvo Cars Accident Research Team rukt ongeveer veertig keer per jaar uit in Zweden. Als er een ongeval heeft plaatsgevonden komen ze het liefste op locatie. Zodra ze op locatie komen identificeren ze de variabele die hebben geleid tot het ongeval. Daarnaast gaan ze kijken naar dingen zoals: de remweg, wanneer de veiligheidssystemen ingrepen en wat voor schade is er. Ook kijken ze samen met gedragswetenschappers hoe de bestuurder de crash heeft ervaren. Alle gegevens die ze verzameld hebben worden doorgegeven aan de productontwikkelaars. Deze gegevens worden gebruikt tijdens het ontwerpen van de nieuwe Volvo’s.

Veilig voor iedereen?

Volvo was 10 jaar voor de oprichting van het team van specialisten al bezig om een database te maken met gegevens van auto-ongelukken. Een van de bevindingen uit de data was dat vrouwen kwetsbaarder zijn bij sommige ongevallen. Verschillen in anatomie en sterkte van het lichaam hebben hier mee te maken. Volvo is hier flink mee bezig geweest en hebben veel ontwikkelingen gemaakt om de auto’s nog veiliger te maken. Ongeacht of je man, vrouw of kind bent

Veiligheid gaat voorop

In 2019, 60 jaar nadat Volvo de driepuntsgordel had uitgevonden, heeft Volvo besloten om deze database openbaar te maken. Volvo stond hier voor een moeilijke keuze, namelijk een voorsprong houden op de concurrentie of een voorsprong maken als maatschappij. Gelukkig heeft Volvo voor de 2e optie gekozen. Hierdoor kunnen nu ook andere fabrikanten gebruikmaken van deze data. Benieuwd of Volvo bij jouw past? Kom lang in onze showroom of bekijk ons aanbod.